Reisverslag Harald en Erwin

Op 9 februari vroeg in de ochtend vertrokken naar Schiphol voor een directe vlucht naar Nairobi. Op weg voor het geven van de tweede opleidingsweek tot MYSA Physiotrainer. Een trainer die na afsluiting van de opleiding in staat is tot eerste hulp bij sportongevallen, revalidatietrainer bij sportletsles en preventietrainer. De tweede opleidingsweek staat vooral in het teken van revalidatie bij sportongevallen. De meeste sportblessures die ze bij MYSA ervaren zijn knieblessures. Dit stond in deze opleidingsweek op de voorgrond. Daarnaast besteeds MYSA zeer veel aandacht aan mensen in de sloppenwijken die een beperking hebben of een neurologische aandoening zoals een hersenbloeding. Zo ook dit thema in deze week de revue laten passeren.

Wederom zijn we onder de indruk van de leergierigheid en enthousiasme van de groep studenten. Zowel tijdens de theorie als de praktijk zijn ze vol van de partij, in het stellen van kritische vragen en het uitvoeren van testen en oefeningen. Wat een geweldige gemotiveerde groep.

Pas in de tweede opleidingsweek en nu al begint het project haar vruchten af te werpen;

  • the gym van MYSA wordt, na reparatie van alle apparatuur optimaal benut. In een jaar tijd van 43 leden naar 324 leden gegaan, twee professionele voetbalteams welke iedere week komen trainen en patienten die er revalideren.
  • Van de 20 studenten werken er nu al 5 bij professionele voetbalclubs in Kenia. Vorig jaar waren dat er nog twee.
  • Door meer revalidatie en training in de Gym zijn het aantal blessures binnen MYSA afgenomen.

Kortom alleen maar meer reden om dit prachtige project te continueren.