Afgeronde projecten:

Met de realisatie van de bibliotheek in de wijk Githurai is de stichting 5 jaar bezig geweest. Wat vele ups en downs heeft gekend maar heeft geleidt tot een geweldig eindresultaat. Daar beelden meer zeggen dan woorden, zie hier het resultaat.

 

    

   

Lopende projecten

1. De realisatie van de tweede bibliotheek in Mathare Valley

De stichting heeft vorig jaar in de armste sloppenwijk van de Mathare; de Mathare Valley grond aangekocht voor de realisatie van de tweede bibliotheek. na veel overleg tussen MYSA, de stichting en een intermediaire organisatie in Nairobi; de Batiment group, is het nu eindelijk zo ver. De grond wordt op dit moment bouwklaar gemaakt. In de loop van februari 2013 wordt de eerste steen gelegd. Nu een jaar later in februari 2014 is dit project een feit; de bibliotheek staat en is op 15 februari officieel geopend. Een geweldige aanwinst voor de armste sloppenwijk in de Mathare. Een plaats waar kinderen, adolescenten en volwassenen de kans krijgen en ook nemen om meer kennis te vergaren. 

         

2. het project "Nihil Volentibus Arduum"

MYSA kent inmiddels meer dan 25.000 leden. De schaduwzijde van sporten is het ontstaan van blessures. Wanneer er blessures ontstaan hebben de jongeren in de sloppenwijken geen enkele mogelijkheid een arts of een fysiotherapeut te bezoeken. Om hier mogelijkheden te realiseren is het project Nihil Volentibus Arduum in het leven geroepen. Nihil Volentibus Arduum; niets is onmogelijk voor hen die willen. Dit project bevat drie fasen en heeft als uiteindelijk doel het voorkomen van blessures bij jonge spelers en het revalideren van jonge spelers wanneer een blessure is ontstaan.

Het eerste deel van het project is het realiseren van een opleiding die 20 jonge volwassenen opleidt tot de titel MYSA Physiotrainer. De opleiding is verdeeld over drie weken per jaar.

Het tweede deel van het project draagt er zorg voor dat drie van de twintig jongeren de opleiding voor fysiotherapie in Nairobi mag volgen. De andere 17 jongeren vormen een team die anderen gaat opleiden tot MYSA Physiotrainer onder het principe train de trainer.

Het derde deel van het project bestaat uit het realiseren van drie fysiotherapiepraktijken, die worden gebouwd bij de al bestaande bibliotheken, waar jonge spelers naar toe kunnen wanneer er sprake is van een blessure. De drie jongeren die de opleiding voor fysiotherapie hebben genoten zullen een contract ondertekenen. Gedurende 4 jaar zullen zij 15-20 uur per week kosteloos MYSA jongeren ondersteunen en behandelen wanneer er sprake is van een blessure.

het eerste deel van het project is op dit moment in volle gang; de tweede opleidingsweek was van 10 tot 15 februari en een groot succes.